Page 18 - Okra magazine oktober 2020
P. 18
OKRA-MAGAZINE OKTOBER 2020
AAN TAFEL
koolrollade met puree TOATJESPAP
OF KARNEMELKSTAMPERS
ingrediënten
30
1 savooiekool - 4 lente-uitjes - 800 g gemengd gehakt - Koken_met_Annie_BBLZ_Stramien_(19_Sofie)_(naleesproef_07).indd 102 Koken_met_Annie_BBLZ_Stramien_(19_Sofie)_(naleesproef_07).indd 102 ingrediënten
6/08/20 12:59
6/08/20 12:59
2 eieren - 1 el paneermeel - 10 plakjes spek - boter - 2 blokjes
groentebouillon - 500 ml water - 800 g aardappelen - Koken_met_Annie_BBLZ_Stramien_(19_Sofie)_(naleesproef_07).indd 30 6/08/20 12:57
Koken_met_Annie_BBLZ_Stramien_(19_Sofie)_(naleesproef_07).indd 30
6/08/20 12:57
1 kg aardappelen - 1 l karnemelk -
100 ml melk - sausbinder voor bruine saus - nootmuskaat, 100 g boter - 4 eieren - nootmuskaat,
peper en zout peper en zout
Werkwijze Werkwijze
Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Kook acht Schil de aardappelen en kook ze gaar in
bladeren gedurende 4 à 5 minuten in gezouten water, laat gezouten water.
uitlekken. Snipper de lente-ui fijn.
Warm de karnemelk op.
Meng het gehakt met een ei en de lente-ui. Voeg paneermeel
en nootmuskaat toe en kruid met peper en zout. Zet een pannetje met water op het vuur
en breng aan de kook. Voeg de eitjes toe
Verdeel het gehakt in acht porties. Leg de koolbladeren open en laat 4 à 5 minuten koken.
op een proper werkvlak. Leg op elk blad een plak spek met in
het midden een portie gehakt. Rol op en steek vast met een Stamp de aardappelen tot puree.
houten prikker. Voeg een beetje karnemelk, wat boter,
nootmuskaat en peper en zout toe.
Smelt wat boter in een grote pan en bak de koolrolletjes aan
alle kanten aan. Kruimel de bouillonblokjes erover en voeg Smelt de rest van de boter en meng met
het water toe. Laat zo’n 40 minuten stoven onder deksel. de warme karnemelk. Roer goed los.
Schil ondertussen de aardappelen, spoel ze en snijd in Meng met de puree tot een gladde
stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet massa.
het water af en stamp de aardappelen tot puree. Voeg het
tweede ei, de melk, peper en zout en een klontje boter toe. Pel de zachtgekookte eitjes, verdeel ze in
twee en serveer ze boven op de puree.
Haal de koolrolletjes uit de pan. Bind het kookvocht met de
sausbinder en breng op smaak met peper en zout. Serveer de
rolletjes met de puree en de saus.
18