Page 19 - Okra magazine oktober 2020
P. 19
Tagliatelle
met zalm, garnalen
en dille
Bereiding 30 minuten
Aantal personen 4 personen
Moeilijkheid Eenvoudig
• 400 ml visfond Lacroix • 1 glas witte wijn • 1 limoen,
het sap • 400 g zalmfilet • 2 sjalotten, fijngesnipperd
• 2 el bloem • 200 ml room • 250 g champignons, in
plakjes gesneden • 2 el verse dille + wat extra ter
afwerking • 200 g grijze garnalen • 300 g tagliatelle
• peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
Breng de Lacroix visfond samen met de wijn
en limoen aan de kook. Verminder het vuur en
gaar de zalmfilet 5 minuten in de bekomen
bouillon. Haal de zalmfilet uit de kookpot, leg
in een kom en giet de bouillon over de zalm.
Smelt wat boter in diezelfde kookpot, stoof de
champignons gaar en zet opzij.
Smelt opnieuw wat boter in diezelfde kookpot
en stoof de sjalotten.
Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed.
Voeg pollepel per pollepel de bouillon toe en
blijf roeren met een klopper, tot je de gewenste
dikte bereikt.
Voeg de room en dille toe en kruid met peper €1 bij aankoop van
en zout. - 1 Lacroix fond naar keuze.
Geldig tot 31/12/2020
Verwijder indien nodig het vel van de zalm,
Bericht aan de HH. handelaars: GB Foods Belgium verbindt zich ertoe de
breek de zalm in stukjes en voeg toe aan de tegenwaarde van deze bon, B.T.W. inbegrepen, terug te betalen voor zover
een aankoop van het product heeft plaatsgehad. De firma behoudt zich het
saus samen met de champignons. recht de terugbetaling te weigeren indien niet voldoende aankopen kunnen
aangetoond worden. De bonnen dienen teruggestuurd te worden naar
HighCo DATA nv/sa – Kruiskouter 1 – B-1730 Asse voor controle en terug-
Kook de tagliatelle volgens de instructies op betaling tot 31/06/2021. Enkel geldig in België en GHL. Niet cumuleerbaar
met andere kortingsbonnen. V.U.: Dorien Loridan, GB Foods Belgium, Rijks-
de verpakking. weg 16, 2870 Puurs.
Verdeel de pasta over de borden, schenk Ontdek ook onze
wat saus over de pasta en werk af met grijze andere fonds en recepten
op lacroix.be
garnalen en extra dille. Smakelijk!