Page 20 - Okra magazine oktober 2021
P. 20
OKRA-MAGAZINE OKTOBER 2021
AAN TAFEL Tip: Deze no bake-kaastaart vraagt weinig voorbereiding. Door de
hoeveelheid witte chocolade is het niet nodig om gelatine toe te
voegen. De chocolade zorgt ervoor dat alles mooi opstijft. Je kunt
deze taart makkelijk een dag van tevoren bereiden. Wissel ook eens
af met frambozen of bramen.
KAASTAART
MET WITTE CHOCOLADE
EN BOSBESSEN
ingrediënten Werkwijze
ZACHTE ZACHTE NOTENBODEM Verdeel het mengsel over de zachte
NOTENBODEM Ontpit de dadels en doe ze met de wal- notenbodem; je hoeft het niet perfect
140 g gedroogde dadels, zonder pit noten, de geraspte kokos, het aman- glad te strijken. Plaats de taart in de
30 g walnoten delpoeder en de gesmolten boter in koelkast. Verdeel na een halfuurtje de
60 g kokos, geraspt een foodprocessor (blender). Maal tot bosbessensaus over de taart en maak
30 g amandelpoeder een kleverige pasta. Doe dit mengsel in rustieke swirl-bewegingen. Laat de
25 g gesmolten boter een ronde springvorm (diameter 20 cm) taart nu volledig opstijven; dit duurt
met op de bodem een bakpapiertje. ongeveer 2 à 3 uur.
VULLING Duw de notenbodem goed aan, je zult
220 g witte chocolade zien dat deze mooi aan elkaar blijft BOSBESSENSAUS
250 g mascarpone kleven. Plaats in de koelkast. Doe de bosbessen, de kristalsuiker en
125 g roomkaas het citroensap in een steelpan. Laat
60 g room, 40% VULLING het geheel kort opkoken tot de bosbes-
20 g vanillesuiker Smelt de witte chocolade op een lage sen hun paarse kleur afgeven en je een
100 g verse bosbessen stand in de microgolf. Klop intussen de mooie, dikke saus krijgt. Laat de saus
zeste van 1 citroen mascarpone met de roomkaas, de wat afkoelen voordat je deze verdeelt
room en de vanillesuiker over de taart, anders smelt je vulling.
BOSBESSENSAUS glad. Voeg de gesmolten witte chocola-
120 g bosbessen de toe. Spatel alles door elkaar met
50 g kristalsuiker een pannenlikker. Voeg tot slot nog de
sap van ½ citroen verse bosbessen en citroenzeste toe.
20